Hoppa till sidans innehåll

Klubbtävlingar & klubbmästerskap i Upsala Sportskytteklubb


Upsala Sportskytteklubb (USK) anordnar klubbmästerskap i de flesta grenarna som finns i programmet för klubben inom ramen för de två förbunden Svenska pistolskytteförbundet (SPSF) och Skyttesportförbundet (SvSF) vi är anslutna till. Förutom de officiella grenarna så anordnas det några andra klubbtävlingar som kan anses som klubbmästerskap, några av dessa har ett handikappsystem.

Viktigt att tänka på innan du ställer upp:

 • Läs på reglerna innan du kommer för din och andras skull, är du osäker, fråga innan det börjar. Är du på plats i god tid innan brukar det går att få en genomgång av utförandet.
 • Kom i tid, det är ditt eget ansvar att se till att du har en tavla att skjuta på och att eventuell vapenkontroll är utförd innan förberedelsetiden startar.
 • Vid fältskjutningar skall bana sättas upp innan vi startar, så kom i god tid för att hjälpa till. 
 • Ta med jämna pengar om du ska betala kontant (för aktuell avgift fråga innan). Swish brukar fungera i de flesta fallen.

 

Grenar som har Klubbmästerskap tillhörande SvSF

Här hittar du regler:

http://www.skyttesport.se/reglerochbestammelser/

 • Luftpistol – 40 skott för alla. Viss klassindelning sker. I övrigt enligt ISSF reglemente
 • Snabbpistol – Enligt reglemente. Ingen klassindelning. 5 skott per serie på 5 olika tavlor av snabbmodell. 4 serier av vardera 8s, 6s och 4s. Skjuts på 25 m med kaliber .22 pistol.
 • Fripistol – Enligt reglemente, ingen klassindelning. Skjuts på 50m med kaliber .22 pistol som endast får laddas med ett skott i taget.
 • Sportpistol – Viss klassindelning. 5 skott per serie. 6 serier precision följt av 6 serier snabbmoment (5 visningar på 3s med 7s mellan visningar). Skjuts på 25 m med kaliber .22 pistol.
 • Grovpistol – Ingen klassindelning. 6 serier precision följt av 6 serier snabbmoment. Skjuts på 25 m med pistoler i kaliber 7.62 mm till 9.65 mm (.30”-.38”). Mantlade projektiler får ej användas (vissa avsteg kan förekomma).
 • Standardpistol – Enligt reglemente. Viss klassindelning. 5 skott per serie på precisionstavla. 4 serier av vardera 150s, 20s och 10s. Skjuts på 25 m med kaliber .22 pistol.

Priser:

Medaljer i guld, silver och brons. Varje klass för sig.

Delas ut på USKs årsmöte som vanligtvis är i Mars varje år.

 

Grenar som har Klubbmästerskap tillhörande SPSF

Här hittar du regler:

https://www.pistolskytteforbundet.se/om-pistolskytte/regler/skjuthandboken-och-sakb/

 • Precisionsskjutning – Endast i vapengrupp C. 6 serier precision på 25 m. Skjuts vanligtvis i samband med förbundets rikstävling på hemortens banor.
 • Fältskjutning – Fältskjutning på Faxan, två ”vapengrupper” A/R och C/B. Viss klassindelning förekommer
 • Militär snabbmatch – Endast i vapengrupp C. 5 skott per serie på tavla av snabbmodell. 4 serier av vardera 10s, 8s och 6s. Skjuts på 25 m.
 • Springskjutning-

Priser:

Medaljer i guld, silver och brons. Varje klass för sig.

Delas ut på USKs årsmöte som vanligtvis är i Mars varje år.

Bästa dam i fältskjutning vapengrupp C erhåller en inteckning i vandringspris (uppsatt av Krister Bergknut) samt ett mindre pris att behålla som bevis på inteckning.

Delas ut av grundaren vid lämpligt tillfälle.

Uppdaterad: 02 FEB 2020 15:56

 

 

Stöd eller se status för den pågående insamlingen till Cancerfonden

Lasse Rang Memorial - Serie i Magnumprecision

 Lasse Rang Memorial serie i Magnumprecision

 

 


 

 

 

Postadress:
Upsala SpSK - Skyttesport
Box 1138
75141 Uppsala

Besöksadress:
Faxan 136
75594 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info