Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarskytte


Två kurser per år erbjuds för nybörjare i luftpistol. Start ca v.40 och v.03

Upsala Sportskytteklubb har en lång tradition av skytteutbildning med luftpistol. Du bör vara 10 år eller äldre, men behöver ingen tidigare erfarenhet av skytte. Ungdomar upp till och med 13 år skjuter sittande med stödkudde. Skyttar äldre än 13 år skjuter stående och håller pistolen med endast en hand.

Alla nybörjare skjuter sittande med stödkudde första gången eller gångerna för att lära sig sikt- och avfyringsteknik under gynnsamma förhållanden.

Utbildningen innehåller

10 utbildningstillfällen
Teori blandat med praktiska övningar
Säkerhet och vapenhantering
Uppvärmningsövningar
Greppteknik, siktteknik, avfyringsteknik
Hållning, andningsteknik
Information om övriga sportskyttegrenar med pistol

Kurstillfällen

Vi planerar att ha träningstillfällen tisdag och torsdag med start 18:00-19:00 (tidiga passet) och 19:15-20:15 (sena passet). Du kommer erbjudas något av dessa i mån av plats.

Anmälan

Du kan göra en intresseanmälan till luftpistolkuren under menyn Nybörjare -> Intresseanmälan.

I samband med denna anmälan blir du i mån om lediga platser inplacerad i en träningsgrupp som leds av våra utbildade tränare. Har du önskemål om kurstid anger du detta vid anmälan så gör vi vårt bästa för att tillgodose behovet. Kostnad per termin (10 tillfällen) är 600kr för ungdomar (t.o.m. 18 år) och 1000kr för vuxna (uppdaterat januari 2018).

Utrustning

I utbildningsavgiften ingår lån av luftpistol samt tavlor och ammunition. Du får även låna hörselkåpor vilket är obligatoriskt under alla former av skytte vi bedriver.

Skyttelokal

Våra lokaler för luftpistolskytte är belägna i källaren på Lundgården i Bälinge. Adressen är Lundgårdsvägen 1, Bälinge. 
Buss 111 stannar ca 100 meter från lokalen och det finns gott om gratis parkering för bilar.

Hitta till lufthallen i Bälinge

Krutvapen

På våren bedriver USK kurs för att hantera krutvapen och ta pistolskyttekortet. Vårt förkunskapskrav för att delta i denna kurs är att du gått vår luftpistolkurs minst en termin. Anledningen är att du under luftpistolkursen lär dig grundläggande skjutteknik och att hantera vapen där tränarna har större möjlighet att aktivt instruera dig under pågående skytte. Läs mer om krutkursen under menyn Nybörjare -> Om skytte.

Gevärsskytte

Klubben har fortfarande gevär på sitt program. Du kan komma åt träning och tävling på samma sätt som för pistol. Det finns tillgång för verksamhet på 10, 50 och 300 meter. Dock är det för dagen inte samma som för pistol vad gäller tillgång på redskap. Du måste redan vara etablerad i gevärsskytte och ha skaffat din utrustning eller avser att skaffa. Träning och tävling baseras i huvudsak på internationella grenar

Uppdaterad: 08 JAN 2018 22:51 Skribent: Johan Herdegård

 

 

Stöd eller se status för den pågående insamlingen till Cancerfonden

Lasse Rang Memorial - Serie i Magnumprecision

 Lasse Rang Memorial serie i Magnumprecision

 

 


 

 

 

Postadress:
Upsala SpSK - Skyttesport
Box 1138
75141 Uppsala

Besöksadress:
Faxan 136
75594 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info