Hoppa till sidans innehåll

Våra utbildningar


1. Luftpistolskytte

När du börjar din verksamhet i vår klubb skall du delta i vår luftpistolverksamhet som består av två delar. Del 1 är på hösten och del 2 på våren. Som deltagare på luftpistolkursen blir du klubbmedlen där första årets medlemsavgift ingår i kursavgiften. Kursen bedrivs i träningsgrupper som startar under september och januari varje år. Vid starten kan du lämna önskemål om lämpligt träningstillfälle som passar dig och blir då placerad i en träningsgrupp som leds av någon av våra tränare. Efter en termin har du säkert kommit fram till att detta är en idrott för dig. Luftskyttet bedriver vi i en mycket bra lokal i Bälinge (tillgänglig via stadsbuss). Vill du läsa mer om vårt luftskytte så läs mer på sidan om nybörjarskytte.

2. Teoretisk utbildning för krutskytte

Efter du aktivt deltagit i vår luftpistolkurs minst en termin kan du påbörja den teoretiska utbildningen. Saker som tas upp är säkerhet och grunderna i skytte med krutvapen. Utbildningen leder fram till att man avlägger prov för PISTOLSKYTTEKORTET och du blir godkänd för att delta i tävlingar. Våra utbildade tränare leder verksamheten och för utbildningsmaterialet betalar du självkostnadspris.

3. Träningsgrupp / praktisk utbildning krutskytte

Efter att ha avklarat den teoretiska delen för pistolskyttekortet får du vara med i träningsgrupp där man skjuter med pistol kaliber .22 under 10 tillfällen vid Faxans skjutbana.

Uppdaterad: 08 JAN 2015 10:49 Skribent: Johan Herdegård

 

 

Stöd eller se status för den pågående insamlingen till Cancerfonden

Lasse Rang Memorial - Serie i Magnumprecision

 Lasse Rang Memorial serie i Magnumprecision

 

 


 

 

 

Postadress:
Upsala SpSK - Skyttesport
Box 1138
75141 Uppsala

Besöksadress:
Faxan 136
75594 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info