Godkänt skjutprov - guldserie

5.1 Bestämmelser för Pistolskyttemärket
5.1.1 Grundmärken
5.1.1.1 Krav

Kompetensserierna för pistolskyttemärket får skjutas på inomhusbana. Alla serier skall skjutas i stående ställning.

ALTERNATIV 1 (två delar):

DEL 1 - PRECISION.

att i 3 precisionsserier mot Pistoltavla 25 m precision 25 m avstånd, 5 skott, 5 minuters skjuttid ha uppnått i varje serie minst:

Vapengrupp  A  B   C
                     43 45 46

För personer som ett föregående år fyllt 55 år gäller 1 poäng mindre per serie, och för personer som ett föregående år fyllt 65 år, 2 poäng mindre per serie.

Vid precisionsserie får stödhand inte användas. Inte heller får stöd förekomma i annan form, t.ex. med pistolsnodd.

DEL 2 - FÄLTSKJUTNING.

antingen

att i 3 tillämpningsserier

• mot B 100 figur, 50 m avstånd, 6 skott, utgångsställning stående 45°
  • eller mot 1/6 rak eller cirkelmål C 30, 25 m avstånd, 6 skott utgångsställning stående 45°

ha erhållit i varje serie:  Antal träff : 6

Skjuttid: Vapengrupp A och R 17 sek, Vapengrupp B och C 15 sek

Vid tillämpningsserie är stödhand tillåten, färdigställning 45°. Påbörjad serie skall skjutas utan avbrott.

erövrat minst en standardmedalj i fältskjutning.

ALTERNATIV 2:

För erhållande av pistolskyttemärke i guld kan serierna under 1 och 2 ovan ersättas med följande prov:

att två gånger ha i en skjutomgång, omfattande 3 serier mot pistoltavla, avstånd 25 m, 5 skott, tid för första serien 2,5 min., för andra serien 20 sek. och för tredje serien 10 sek.

uppfyllt följande fordringar:

Vapengrupp: Poäng sammanlagt i en skjutomgång
A och R:  121
B : 127
C : 130

De 3 serierna i en skjutomgång skjuts i följd med markering
mellan serierna. Skjutställning
stående utan stödhand.

PPC motsvarande (Bilaga P, 5.1.2.4.)

Vid prov för årtalsmärke kan proven enligt 5.1.1.1 ersättas med följande prov:

att tre gånger under kalenderåret i en PPC tävlings- och/eller träningsmatch en-ligt SPSF PPC-reglemente för P1500/R1500 ha uppnått 1290 poäng. Påbörjad match skall skjutas utan avbrott. Match får skjutas på inomhusbana.

att där magnumvapen används skjuts moment 1 enligt reglerna för magnumpre-cision med poängkrav enligt vapengrupp A. Moment 2 skjuts på 1/6 rak eller cir-kelmål C30 på 50 m under en skjuttid av 60 sekunder. Skjutställning enligt E.6.3. Optiska riktmedel får ej användas vid provtagningen. Kraven i övrigt enligt 5.1.1.1.

att ha uppfyllt fordringarna för Fältskyttemärket i guld.

att ha uppfyllt fordringarna för Precisionsskyttemärket i guld.

att tre gånger under kalenderåret i Militär snabbmatch (vid tre olika tävlingstillfäl-len*) erhållit poäng enligt följande, minst;vapengrupp A 500 poängvapengrupp B 520 poängvapengrupp C 540 poäng.

*Med tävlingstillfälle menas riks-, landsdels-, krets- eller nationell tävling i Militär snabbmatch.

ÄVEN SILVERMÄRKE FRÅN

Svenska Skyttesportförbundet godkänns.

Medlemmen ska ha uppfyllt fordringarna för Svenska Skyttesportförbundets silvermärke i sport-, grov- eller fripistol under något av de senaste två kalenderåren.

Uppdaterad: 08 JUN 2019 20:56 Skribent: Anders Hammarstedt

Stöd eller se status för den pågående insamlingen till Cancerfonden

Lasse Rang Memorial - Serie i Magnumprecision

Lasse Rang Memorial serie i Magnumprecision